Je werkt al een tijdje bij Hands on! Hoe is je loopbaan hier verlopen?
Klopt. 6 jaar geleden ben ik hier gestart als senior consultant. In die tijd kwam ik nog in een projectteam te werken, onder leiding van Heine Stuivenberg. In 2014/ 2015 zijn de klantenteams opgericht. Ik werd in de eerste instantie gevraagd om technisch klantmanager te worden, en een jaar later werd dat dus klantteammanager.

Mijn projecten als senior consultant waren onder andere een migratie van on premise servers bij klanten naar ons datacenter en Exchange migraties. Bij een grote logistieke klant heb ik een Exchange cluster gebouwd met replicagroepen (DAG groepen). Ook heb ik een compleet nieuwe omgeving gebouwd in ons datacenter voor de Vijverhof en een migratie van Geostick naar ons datacenter uitgevoerd. Dit waren mooie projecten! Ik maakte een projectplan, technisch ontwerp, plan van aanpak en deed de uitvoering en nazorg.

Toen ik klantteammanager werd, werd ik getraind door onze toenmalige manager operations. Zij heeft mij heel veel geleerd over het aansturen van een team.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Dat is absoluut het behalen van goede resultaten met mijn team! Het geeft mij een heel goed gevoel als mijn team succesvol is, klanten tevreden zijn en ik tegelijkertijd het beste uit de mensen heb kunnen halen. Mensen moeten hier zoveel mogelijk kunnen doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dit kan niet altijd, maar ik probeer dit altijd zoveel mogelijk te bewerkstelligen.

Waarom Microsoft?
Microsoft is een vooraanstaande speler met mooie producten en oplossingen. Als consultant is het lastig om met veel verschillende  pakketten te moeten werken. Door de keuze voor Microsoft te maken hebben we ons ook sterk kunnen specialiseren in de Microsoft oplossingen, en dat is onze meerwaarde.

Waar wil je je nog graag in ontwikkelen?
Ik wil altijd  beter worden in wat ik doe. Ik volg nu een hbo-opleiding Bedrijfskunde, en zo probeer ik ook vanuit de theoretische kant meer te weten te komen over management. Het vraagt discipline, maar dat vraag ik ook van mijn consultants als ze voor hun examens moeten leren. De opleiding heeft mij al geholpen in mijn vak. Bijvoorbeeld als het gaat om bedrijfsstrategie: waar sta je nu, waar wil je heen en hoe ga je dit doen.

Wat wil je met jouw team nog graag bereiken?
Groeien! Verder wil ik me bezighouden met het verder structureren van de processen binnen Hands on.

Waar kunnen jouw collega’s jou voor wakker maken ’s nachts?
Ze kunnen me sowieso altijd bellen! Verder kun je mij wakker maken wanneer ik wat leuks kan doen met mijn gezin. Ik ben bijvoorbeeld in mijn vrije tijd ook voetbalcoach voor mijn jongste zoon. Ik doe zelf ook aan zaalvoetbal. Klussen in en om het huis vind ik ook heel leuk.