Waarom werk je bij Hands on?
De mensen die bij Hands on werken maken het voor mij echt leuk. Ik haal mijn plezier uiteindelijk altijd uit de samenwerking. Je past bij Hands on als je makkelijk in de omgang bent en je jouw collega’s respecteert.
Ik ben hier begonnen als medior consultant op remote beheer. Ik hield me bezig met het op afstand monitoren (met SCOM), en twee- en vierwekelijks beheer van de servers. Op dat moment waren er nog geen klantenteams. Ik ben een tijdje teamleider geweest van het remote beheer team, maar ik wilde eigenlijk niet zo ver van de techniek afstaan. Zodoende ben ik nu senior IT-consultant. Ik heb een achtergrond in HBO Informatica.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het werken met leuke klanten. In mijn ogen zijn dit klanten die jou niet zien als iemand die er zit om te vertellen wat niet goed gaat, maar als iemand die graag de samenwerking aan wil gaan. Dit zijn de klanten die niet hun eigen IT-landschap verdedigen, maar weten dat er altijd dingen te verbeteren zijn. Voor klanten zit er altijd gevoel en emotie in de infrastructuur. Dat is logisch, want de beheerders hebben er hoogstwaarschijnlijk al veel tijd en aandacht aan besteed. Toch moeten er dingen soms anders, en daar help ik graag mee. Qua techniek vind ik het heel leuk om met Powershell, System center en DPM te werken.

Kun je me wat meer vertellen over een project waar je trots op bent?
Ik heb een grote migratie uitgevoerd van onze SCOM 2012 omgeving naar een SCOM-omgeving 2012-2 zoals die er nu staat. Meerdere klantenteams zijn aan deze SCOM-omgeving gekoppeld, en hiermee kunnen we onder andere automatische SharePoint rapportages maken.

Welke opleidingen heb je bij Hands on gevolgd?
Ik heb beste wel veel examens gevolgd. Voorbeelden zijn onder andere Juniper, Hyper V, een SCOM-training, een HP Procurve training, MCSA 2016 en Office 365. Ik wil nog graag een geavanceerde Office 365 en een Azure training doen.

Wat wil je nog graag leren?
Ik wil meer met Azure Cloud bezig zijn en Azure inrichten voor klanten. Ook Office 365 spreekt me erg aan.

Waar kunnen jouw collega’s jou voor wakker maken ’s nachts?
Je kunt me beter niet wakker maken en me ’s ochtend bereiken, haha! Als je me toch wakker wil maken, dan kan dat voor de IKEA cinnamon buns. Die moet je echt eens proberen als je dat nog niet hebt gedaan!