In het huis van IT consultant Erik zijn op dit moment meer gezinsleden druk. Het hele gezin werkt/ studeert (deels) thuis, en allemaal zijn ze verbonden met collega’s, studiegenoten en vrienden! Een kijkje in het huis van Erik:

Hoe bevalt het vele thuiswerken je, Erik?

Het gaat goed. Ik doe het remote beheer van de klantomgevingen via Remote Desktop Protocol. Communicatie met klanten en collega’s gaat voornamelijk via Teams, wat goed werkt.

Hoe werkt de rest van het gezin?

Mijn vrouw Irma is leerkracht op een basisschool, groep 4. Ook zij komt via Remote Desktop Protocol bij de systemen voor school. Via Teams communiceert ze met collega’s, en met veel ouders communiceert ze via WhatsApp. Eén keer per week worden de ouders en leerlingen gebeld om te vragen hoe het gaat.

Onze zoons werken ook veel thuis. Daniël, die werkt als onderwijsassistent in de bovenbouw en studeert aan de PABO, communiceert met studiegenoten en docenten via Teams en WhatsApp. Voor Benjamin, student ICT Netwerkbeheer aan het ROC Hilversum, geldt hetzelfde. Die zit regelmatig in bed met zijn laptop. Sebastiaan, die in 2 VWO zit, communiceert ook voornamelijk via WhatsApp en Teams. 

Heb je nog een tip voor andere IT consultants die veel thuiswerken? 

Ja, zorg toch wel voor een plek waar je ongestoord kan werken, zodat je niet gestoord wordt door je huisgenoten. Dat werkt een stuk rustiger!