Hé William, waar ben jij vandaag aan het werk?

Ik werk beneden aan de keukentafel. Mijn vrouw werkt boven, daar hebben we een kantoortje. Eén dag per week is zij vrij en dan werk ik daar. Omdat daar een desktop staat, en ik een laptop heb, ben ik wat flexibeler qua werkplek.
Mijn twee zoons zijn ook veel thuis, en die werken met hun eigen laptops. We kunnen allemaal blijven doen wat we willen zo. Hoewel het wel zo is dat ik even de tuin in moest lopen nu je me net mobiel belde, want binnen heb ik lastig bereik, haha!

Wat zijn voor jou de nadelen en voordelen van het thuiswerken?

Ik vind het heel jammer dat ik de sociale interactie met mijn team mis. Via Teams kun je met iedereen praten en contact hebben, maar dat is toch anders. Samen lunchen of een potje tafelvoetbal spelen: dat mis ik wel! Een voordeel is dat het ook wel effectiever kan zijn. Vergaderingen en afspraken deel je via Teams efficiënter in. We komen vaak sneller ‘to the point’ omdat er minder afleiding is dan op kantoor.

Deel je je dagen nu anders in dan op kantoor? Zo ja, hoe?

Daar is eigenlijk niet zoveel aan veranderd. De structuur hou ik er zoveel mogelijk in, en ik neem ook op vaste tijden pauze. Voor mij werkt dat heel goed!

Hoe onderhoud je contact met je team?

Eigenlijk voornamelijk via Teams. We hebben een chatgroep met het hele team voor korte vragen, en om andere operationele dingen te bespreken. Dat is superhandig, en zo blijven we goed van elkaar op de hoogte! Ik doe regelmatig een belrondje, zodat ik ook de mensen blijf spreken die ik niet standaard elke dag spreek.

Met welke optie van Teams ben jij het meest blij?

Het is heel gemakkelijk om bestanden te delen via de chatfunctie van Teams. Vervolgens kun je makkelijk samen in één bestand werken en elkaar feedback geven. Dat werkt heel fijn.

Hoe zorg je dat je het contact met je klanten warm houdt?

Eigenlijk verloopt alles via Teams, en we bellen veel.

Heb je nog een thuiswerktip voor collega klantteam managers die je graag wil delen?

Ja: creëer een rustige werkplek voor jezelf. Werk niet te lang door en pak voldoende pauzes. En, blijf zelf het contact met collega’s zoeken. Die sociale interactie is belangrijk!