Je bent jong Hands on begonnen: was je voorbestemd om te ondernemen?
Ik ben wel altijd van plan geweest te ondernemen. Mijn vader was ondernemer en hij had een aantal bedrijven. Toen ik tiener was wilde ik altijd zakenman worden, en later eigen ondernemer. Het zat er eigenlijk altijd wel een beetje in, bedenk ik me nu. In mijn tienertijd gaf ik cursussen versieren (van vrouwen, ja..). Ik betaalde mijn eerste computers met de ondernemingen die ik had. En toen was Hands on geboren!

Heb je weleens spijt gehad van je beslissing om te ondernemen?
Je hebt altijd slechte dagen als ondernemer, en het gaat niet altijd goed. Maar in de kern heb ik nooit spijt gehad.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het is heel leuk om te zien dat mensen zich hier blijven ontwikkelen. Het geeft me een kick als ik iemand hier binnen zie komen op junior (servicedesk) niveau, en naar buiten zie gaan als senior consultant. Ik geniet ervan als het druk is op kantoor en als er veel bedrijvigheid is om me heen. Dat geeft me energie!

Waarom Microsoft?
Dit heeft enerzijds te maken met de kwaliteit van de dienstverlening, en anderzijds met gevoelswaarde. Ik kom uit de tijd dat het allergrootste operating systeem ter wereld Novell was. Microsoft had op de werkplek Word, Excel en PowerPoint. Novell was goed in files & printing. Het werd steeds belangrijker om een applicatieserver te draaien. Microsoft kon applicaties ontwikkelen die draaiden op servers. Dit was in de tijd dat ik mijn bedrijf opzette, en daarmee was Microsoft een logische keuze. Zo ging ik eigenlijk mee in een groeiende markt. En uiteraard ben ik nog steeds groot fan van Microsoft. Voor kantoorautomatisering moet je gewoon bij Microsoft zijn.

De missie IT’s all about people: hoe uit die zich binnen de organisatie? 
Ik vind het belangrijk dat we de medewerkers voldoende aandacht geven. Wanneer zij goed in hun vel zitten zullen ze de klant ook zo goed mogelijk helpen. Mensen moeten zich bij Hands on kunnen ontwikkelen, trainingen kunnen volgen en inspraak kunnen hebben als het gaat om belangrijke beslissingen. Als MT willen we ook zo transparant mogelijk zijn naar de organisatie. Ik geloof heel erg in de kracht van de mens. De techniek bepaalt niet wat het voordeel is van producten, dat doen de consultants. Zij bieden de uiteindelijke meerwaarde. Aan het einde van de rit val je altijd terug op mensen!

Waar wil je dat Hands on staat over 5 jaar?
Ik hoop dat we over 5 jaar ongeveer 100 consultants in dienst hebben, en dat al onze diensten in de Cloud geleverd worden. We zullen door de tijd heen steeds meer een consultancy-achtige organisatie worden. Ik wil dat we dan nog beter de vertaalslag van techniek naar mens kunnen maken, en steeds meer inzicht hebben in hoe mensen werken.

Waar wil je je nog graag in ontwikkelen?
Ik wil vaker en beter luisteren naar anderen en de mening van anderen in mijn analyses betrekken. Verder wil ik steeds scherper krijgen voor welke werkzaamheden ik wie kan inzetten.

Waar kunnen jouw collega’s jou voor wakker maken ’s nachts?
Ze kunnen me enkel en alleen wakker maken als er iets bij de klant aan de hand is, haha! Als ik slaap dan slaap ik ook, en ik geniet erg van mijn nachtrust. Ik ben niet echt een ochtendmens, maar na een kop koffie kom ik wel op gang!