Is dat een tray met een plastic lunch, Tim?

Klopt, mijn zoontje Finn heeft op deze foto lunch gemaakt, haha! Ik heb op dit moment zijn speelkamer ingenomen om in te werken. In de woonkamer werken is nu eigenlijk geen optie, want daar zijn mijn kinderen. Mijn vrouw werkt in de zorg en zij heeft veel avonddiensten. Zo wisselen we elkaar een beetje af voor wat betreft de zorg voor de kinderen.

Wat vind je fijn aan het thuiswerken? En wat is minder fijn?

Enerzijds is het feit dat ik geen reistijd heb heel fijn, maar anderzijds was dat juist ook een goede manier om even te ontstressen na een werkdag. Nu plan ik bewust momenten van pauze in. Dat kan ik andere thuiswerkers ook zeker aanraden: loop regelmatig even van je werkplek weg voor een kop koffie of een klein rondje.

Hoe hou je contact met je collega’s?

Ik vind het echt jammer dat ik mijn collega’s niet zie. Dat mis ik wel. De humor, of even een praatje met elkaar maken. We hebben veel contact via Teams. Ik heb elke dag met bijna iedereen in het team contact.

En hoe zorg je dat je het contact met je klanten warm houdt?

Teams werkt hierin heel goed. Klanten vinden het ook heel fijn dat je het op je telefoon kan gebruiken. Je merkt wel dat je andere gesprekken hebt met klanten, maar dat zorgt ook juist voor meer diepgang. Ik vraag regelmatig hoe het gaat en of er dingen zijn waar wij rekening mee kunnen houden. We kunnen heel veel beheerwerkzaamheden vanuit huis doen. We zijn flexibel, en willen ons ook flexibel opstellen naar de klant toe.

Heb je nog een thuiswerktip voor collega’s die je graag wil delen?

Ik denk dat het belangrijk is om na een drukke dag werken even de stress kwijt te raken. Dat kun je doen door het maken van een wandeling of door een rondje te rijden in de auto, dat soort dingen. Dan kun je daarna ontspannen aan je avond beginnen!