Hee Rob, leuke sloffen! Waar ben je?Ik werk op dit moment in mijn eigen werkkamer. Mijn vriendin werkt in de zorg en heeft regelmatig nachtdiensten. Als zij ’s nachts werkt en overdag rust nodig heeft of wil slapen, dan is het niet handig dat we samen in dezelfde kamer zijn. Dus dit is een prima oplossing zo! Er staan hier ook wat spullen die zij niet in de woonkamer wilde hebben, zoals mijn Batman collectibles.

Batman collectibles? Waarom Batman?

“Haha! Mijn interesse voor Batman is in mijn jeugd ontstaan. Batman is er voor anderen. Door fysieke en mentale training is hij heel ver gekomen. Hij is grensverleggend, en dat vind ik mooi”

Je bent erg sportief, en de meeste sportclubs en – verenigingen zijn nu dicht. Hoe blijf je fit?

Ik probeer elke dag een half uurtje te sporten. Mijn atletiekclub heeft me de mogelijkheid gegeven materiaal mee naar huis te nemen, en ze geven online trainingen. Zo kan ik toch fit blijven, al is het natuurlijk wel anders dan op de club zijn.

Deel je je dagen nu anders in dan op kantoor? Zo ja, hoe?

Mijn werkdagen zijn niet heel erg veranderd. Omdat ik nu minder sport ’s avonds pak ik wel wat vaker een late dienst.

Hoe heb je contact met je collega’s? Hoe blijven jullie op de hoogte van elkaar?

Ik bel regelmatig met collega’s uit het team over de planning en afspraken. Verder hebben we een appgroep met Team Rood. En een meme groep met leden uit de hele organisatie. Daarin delen we allerlei memes die we tegenkomen.

Heb je nog een tips voor andere gebruikers van Teams?

In de toekomst denk ik dat we Teams breder zouden kunnen trekken. Je kunt binnen Teams zo makkelijk met klanten samenwerken, en heel goed kennis delen. Nu communiceren we met veel klanten nog over de mail, maar als we voor grotere klanten vaste teams op kunnen richten om bedrijfsupdates en -documentatie te delen, scheelt dat veel mailverkeer.

Heb je nog een tip voor andere IT-consultants die nu thuis werken?

Ja: hou ook voldoende contact met collega’s buiten je eigen team. Het is makkelijk om contact te onderhouden met de collega’s met wie je direct samenwerkt, maar dan mis je een hoop!