Interview met onze recruiter, Juliëtte

Wat vind je het leukst aan jouw vak? 

Dat is absoluut het gevoel van voldoening wanneer we de juiste match hebben gemaakt! Wanneer de nieuwe werknemer zich gelukkig voelt in het team en de juiste uidagingen kan vinden bij Hands on, dan is dat een win-win situatie. Verder vind ik het leuk dat ik in mijn vak continu nieuwe mensen spreek. Ik ben altijd benieuwd naar de interessegebieden, drijfveren en ambities van mensen.

Waar let je op als iemand bij Hands on solliciteert?

Karakter vind ik het belangrijkste. Als kandidaten enthousiast zijn over Hands on en laten zien dat ze zich verder willen ontwikkelen, dan hebben ze een grote voorsprong. Je kunt veel leren van elkaar bij Hands on. Doordat we nog niet zo heel groot zijn kun je je breed ontwikkelen in je rol. Uiteraard zoeken we voor de meer senior IT-functies kandidaten die wat meer ervaren zijn, maar we staan ervoor open als mensen bepaalde zaken nog moeten leren.

Wat vind je het leukst aan het werken bij Hands on? 

Dat je hier veel kan leren, snel kan schakelen met collega’s en het MT en natuurlijk de gezelligheid! Doordat we werken in teams krijgt de klant de juiste aandacht, maar kunnen de consultants ook goed samenwerken. Wij hebben hier niet, zoals bij een traditioneel IT bedrijf, een servicedesk, een afdeling van medior en een afdeling van senior consultants. Binnen de teams werken IT’ers van alle ervaringsniveaus samen, en worden werknemers niet beperkt in hun ontwikkeling.

Waar let jij op in een cv of motivatiebrief? 

Een e-mail met cv en een uitgebreide motivatiebrief hoeft van mij echt niet altijd. Als een kandidaat mij spontaan belt naar aanleiding van een vacature om zich voor te stellen en zijn of haar motivatie te delen, dan vind ik dat veel leuker. Ik spreek kandidaten liever direct even over de telefoon of persoonlijk. Op die manier kan ik samen met de kandidaat bespreken wat de mogelijkheden zijn. Misschien zijn de mogelijkheden er nu niet direct, maar wel in de toekomst. In een brief vind ik het wel altijd leuk om te lezen wat mensen heeft overgehaald om bij Hands on te solliciteren, en hoe ze hun toekomstmogelijkheden bij Hands on zien.

Hoe kunnen kandidaten zich goed voorbereiden op een gesprek bij Hands on? 

Ik raad het kandidaten altijd aan om de website en de vacature nog even goed door te lezen en de LinkedIn profielen van de gesprekspartners even te bekijken. Ik vind het belangrijk als kandidaten weten waar ze naartoe willen en ook duidelijk kunnen aangeven waarom. Daarnaast raad ik kandidaten altijd aan om wat vragen voor te bereiden. Verder vind ik het van belang – hoe cliché het misschien klinkt – dat sollicitanten zichzelf kunnen zijn. Een open, eerlijk gesprek werkt voor mij veel beter dan een stug gesprek waarin een lijst vragen wordt afgegaan.

Heb je nog overige tips voor sollicitanten? 

Zie je een leuke vacature en spreekt Hands on je aan als mogelijke werkgever? Bel mij dan vooral even om jezelf te introduceren! Ja, ik wil je cv even zien, maar een uitgebreide sollicitatie is echt niet altijd nodig. Ik sta altijd open voor een telefonische intake, en dan kijken we daarna verder. En bij twijfel: gewoon solliciteren!